woensdag 14 september 2016

Roodpootvalk en wat sprinkhaantjes in Rhenen

Alweer zo'n twee weken zit ik doordeweeks weer in Rhenen. Het nadeel is wel dat een beetje vogelen op IJsselmonde, dat eilandje in het verre westen, er helaas af en toe niet inzit. Rondom Rhenen en Wageningen zijn ook hier en daar wel leuke stukjes te vinden, maar het blijft toch altijd 'saaier' als het niet in je eigen regio is. Ondanks dat zag ik vorig week dinsdag wel een fraaie juveniele roodpootvalk in het Binnenveld die mooi langs kwam en even later min of meer ter plaatse was bij de Grebbeberg. Erg leuk!
Roodpootvalk
Verder zie ik hier en daar nog een wespendief, wat groenpootruiters, ijsvogels, boomleeuwerik, goudvinken, paapjes, tapuiten, slechtvalk en boomvalk. Dus rustig vogelen, dat krentje moet hier natuurlijk ook gewoon kunnen. 
Steenuil
Daarnaast was het ook lekker weer (behoorlijk) en viel m'n oog weer eens op wat sprinkhaantjes op de Plantage Willem III in Elst. Op het droge veld waren het de zoemertjes, snortikkers, ratelaars en snortikkers die ondanks het warme weer de sterren van de hemel zongen. Het blijven fascinerende beestjes...
Zoemertje
Snortikker

Geen opmerkingen:

Een reactie posten