zaterdag 21 juni 2014

Ochtendje rond Veenendaal

Vanochtend stap ik rond zeven uur in bij Herman vd Brand om een bezoekje te gaan brengen aan de orpheusspotvogel in de Blauwe Kamer bij Rhenen. Aangezien we dan toch daar zijn hebben we afgesproken om ook nog even bij Jan de Jong over de vloer te komen in Achterberg, maar uiteraard is hij 's ochtends ook bij de orpheus.

Vlak voordat we de Blauwe Kamer in rijden belt Jan ons dat hij zojuist een grote karekiet heeft gevonden in de Blauwe Kamer. Daar hebben we wel oren naar en vanaf de weg laat de vogel zich mooi horen, te zien krijgen we hem helaas niet.

De orpheus daarentegen laat zich even later wel bijzonder fraai bekijken in de top van een meidoorn terwijl die uit volle borst zit te zingen, wat een fraai beestje!


Orpheusspotvogel
Aangezien Herman nog geen bonte vliegenvanger op zijn jaarlijst heeft staan, besluiten we in de bossen rondom Veendendaal eens een poging te wagen. Dat levert niet de gewenste soort op, maar ik scoor zowaar nog glanskop en kruisbek nieuw voor de jaarlijst. Tja, dat heb je als je daar niet meer fanatiek mee bent...

Na een ommeletje bij Jan in huis te hebben gegeten lopen we nog een rondje op het erf en laat Jan ons 'zijn' steenuil zien, ook nog een nieuwe voor m'n jaarlijst.. We houden het hierna voor gezien en keren weer terug naar het westen na toch een paar fraaie soorten. Het was natuurlijk de orpheusspotvogel die de hoofdrol opeiste.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten